Marc Eysink Smeets

MESSO
Culturele projecten

Marc Eysink Smeets
Zernikestraat 21
5223CE ‘s-Hertogenbosch
06-53 43 69 72

marc.eysinksmeets@messo.nl
www.messo.nl


Vragen of opmerkingen, mail het Messo

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Type onderstaande code na om spam te voorkomen:
captcha
Eventuele bijlage

Marc Eysink Smeets werkt deels van huis uit en deels vanuit het kantoor van Festival Circolo in de Nieuwe Vorst te Tilburg.

Tot november 2017 was Marc Eysink Smeets één van de Zoldermannen. De Zoldermannen vormden een onsamenhangend collectief van zes vrije geesten onder de hanenbalken van Walpoort 14 in ‘s-Hertogenbosch, zijvleugel van het Mariënburg klooster. Het klooster is inmiddels in gebruik door de Jheronimus Academy for Data Sience en diverse start-ups in data-analyse. Minder plaats dus voor de Zoldermannen.
Ook al zitten de Zoldermannen niet meer samen, de sterke verbondenheid en samenwerkingen duren voort.

Meestal opereren de voormalige Zoldermannen alleen, ieder binnen het speelveld van de eigen stiel – met opdrachtgevers uit alle richtingen: cultuur, overheid, bedrijfsleven. Waarbij we elkaar geregeld attenderen op kansen en klussen.Maar bij tijden werken we ook samen. Aan kleine of grote opdrachten die baat hebben bij onze verzamelde verbeelding en gebundelde geestdrift. Aan bijzondere projecten die ontspruiten aan onze gedeelde maatschappelijke betrokkenheid en diepgewortelde verwantschap met de stad.

Andere Zoldermannen waren:
Eric Alink, journalist/stadschroniqueur
Marc Bolsius, fotograaf
Marc van Doornewaard, tekstschrijver
Job van Gelder, illustrator
Maarten Pieters, Consultant