Op 12 februari 2016 werd in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander de Bosch-tentoonstelling in het Noord-Brabants Museum officieel geopend. Hier aan voorafgaand vond een cultureel programma, met diverse toespraken, plaats in de Sint-Jan. De stichting Jheronimus Bosch 500, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Artishock evenementen en MESSO culturele projecten werkten nauw samen in de vormgeving van de dag.
MESSO was verantwoordelijk voor de samenstelling van een kleurrijke parade die de gasten in de Sint-Jan naar het museum begeleidde. Deze parade met cultuur-historische groepen maar ook vervreemdende, surrealistische Bosch-achtige figuren trok door de kathedraal, over de Parade richting museum.
Tevens werden op de Parade diverse demonstraties en optredens georganiseerd van programma-onderdelen die in het kader van het Bosch-jaar werden ontwikkeld.

Het totale openingsprogramma werd live uitgezonden op TV door de NOS en de samenwerkende partijen ontvingen een Gouden Giraffe voor het beste Brand Event van 2016.

http://www.npo.nl/nos-opening-jeroen-boschjaar/12-02-2016/POW_03057570

Reacties zijn gesloten.