Elk jaar staat de herfstvakantie in Brabant in het teken van Festival Circolo. Hét internationale festival voor hedendaags circus in Nederland. Marc Eysink Smeets is sinds 2013 directeur/bestuurder van dit festival.

Festival Circolo startte in 2007 en beleefde tot en met 2016 om het jaar een mooi circusavontuur op Landgoed Velder te Liempde. In 2017 verhuisde het evenement naar Tilburg waar in 2018 een nieuwe start gemaakt werd in het Leijpark. Door samenwerking met Tilburgse theaters is het sindsdien mogelijk elk jaar een circusfestival te organiseren. In de even jaren in tenten in het Leijpark en in de oneven jaren in de Tilburgse Theaters. Zo stonden de theaters in oktober 2019 voor het eerst bol van het circus.

Festival Circolo presenteert de internationale ontwikkeling in het nieuwe circus. Circus dat zich kenmerkt zich door de integratie van traditionele circusdisciplines als jongleren en acrobatiek met dans, muziek, vormgeving en theater tot totaalvoorstellingen. Het programma omvat vele voorstellingen voor jong en oud.
Naast internationale gezelschappen biedt het festival volop ruimte voor nieuw talent in een gevarieerd programma van korte bijzondere presentaties. De voorstellingen spelen zich in de Leijpark editie af in grote en kleine circustenten waarin het publiek rond de piste zit. De artiesten zijn dichtbij. Je ziet de spieren trillen en de concentratie op het gezicht.
Festival Circolo kende met zeer succesvolle edities in 2007 en 2008 een overrompelende start. Inmiddels trekt het evenement ruim 20.000 bezoekers.
Het succes van Festival Circolo bestaat uit een artistieke hoogstaand, maar toch toegankelijk cultureel programma in een bijzondere ambiance en met verrassende catering.
Marc Eysink Smeets verzorgde tijdens de eerste vier edities de coördinatie van de marketing & publiciteit en nauw betrokken bij de strategische positionering van het evenement. Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling rond het festival en de fonds- en sponsorwerving. Per 1 september 2013 is hij, zoals gezegd  directeur/bestuurder van de organisatie en dus eindverantwoordelijk voor de activiteiten van de stichting en het festival.

http://www.festivalcircolo.nl
Foto’s: Joep Lennarts, Jean Philipse, Ben Nienhuis, Jan Sprij

Reacties zijn gesloten.