Op 12 juni 2013 brachten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een kennismakingsbezoek aan Noord-Brabant. Het bezoek werd afgesloten in ’s-Hertogenbosch. MESSO kreeg, samen met Artishock events, de opdracht om hier een groots publiekevent van te maken. De Bossche Markt werd omgevormd tot het schilderpalet van Jeroen Bosch. Daarop werd het hedendaagse Brabant verbeeld.

De Koning en Koningin zagen te midden van duizenden Brabanders een 20 minuten spektakel zich voltrekken op 5 podia die de steden van Brabantstad verbeelden. Er werd gedanst, er was circus en voor de ogen van het beeld van Jeroen Bosch tuimelden trampoline springers door de lucht. Dat alles op muziek van Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos en in een choreografie van Pia Meuthen. Jeroen Doomernik en het Brabants Jazzorkest vormde de herauten van de 21e eeuw. Het slot werd natuurlijk gevormd door Guus Meeuwis die iedereen liet mee zingen met zijn Brabant. Onder de carnavalstonen van ‘De Hendjes de Lucht in’ vetrokken Koning en Koningin, vele handen schuddend naar hun auto en terug naar huis. Op de Bossche Markt bleef het nog lang feest..

MESSO stelde het programma samen, bracht partijen bij elkaar en verzorgde de eindregie van het programma. Artishock zorgde voor de realisering van een gezamenlijk bedacht concept voor podia en setting.

Foto’s: Marc Bolsius, ByMarjo

samenvattingen van Omroep Brabant:

 

Reacties zijn gesloten.