Op 11 november werd in de Haagse Ridderzaal en in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin stil gestaan bij 200 jaar Rechterlijke Macht in Nederland. Van het samenwerkingsverband van De Hoge Raad, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Rechtspraak kreeg MESSO de opdracht een gevarieerd programma te ontwerpen en te coördineren.

Naast diverse Brabantse kunstenaars schakelde Marc Eysink Smeets programmamaker Ad van Liempt in om drie korte historische filmpjes samen te stellen over juridische vraagstukken.  Oud-studenten van cabaretopleiding ‘de Koningstheateracademie’ zongen nummers van Jules de Corte en een eigen compositie die tot grote hilariteit in de zaal en bij de Koningin leidde. Choreografe Pia Meuthen van Panama Pictures maakt de acrobatische dans ‘No Mans Land’ waaraan drie studenten van de circusopleiding ACaPA van Fontys meewerkten.

De theatrale vertelling ‘Straf’ van de Vlaamse acteur Peter de Graef zorgde voor ontroering onder de genodigden. ‘Straf’ in een regie van Madeleine Matzer van Matzer theaterproducties wordt na 11 november geregeld gespeeld in het land. In samenwerking met ProDemos (voorheen Huis van de Democratie) wordt een educatief programma rond deze voorstelling samengesteld.

Reacties zijn gesloten.