Circus Jeroen Bosch overvalt gemeentebestuurders

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten hield op 2, 3 en 4 juni 2008 haar jaarvergadering in ‘s-Hertogenbosch. Meer dan 2.500 gemeentebestuurders kwamen bijeen in de Brabanthallen en bezochten vervolgens tal van workshops en projecten in de stad en regio.
De gemeente ‘s-Hertogenbosch wilde, als goed gastheer, de congresganger verrassen met een uniek avondprogramma met bijzondere catering en een culturele belevenis die indruk maakte.
Marc Eysink Smeets kreeg de opdracht om het concept voor deze avond te bedenken en de uitvoering te coördineren.

Op 3 juni stond een gigantische circustent op de Bossche Pettelaarse Schans. Rond de tent waren terrassen aangelegd en grote houtvuren aangelegd. In een robuuste sfeer werd het drukke netwerken van de bestuurders onderbroken toen ‘het Circus Jeroen Bosch’ binnenrolde en de aandacht opeiste. Een bonte stoet van percussionisten, bizarre steltlopers en vele circusartiesten mengden zich onder de ruim 2.000 gasten en verzorgden grotere en kleinere optredens. Ondertussen konden de gasten zich verlustigen aan een Bourgondisch buffet met varkens aan het spit, dampende pasta’s en rijke salades.
De gevarieerde avond werd extra luister bijgezet met optredens van Flairck, Gerard van Maasakkers en Jelle Amersfoort. De voetjes van de gemeentebestuurders gingen flink van de vloer bij de afsluitende DJ.
Het VNG-congresbureau keek terug op een ongeëvenaarde avond.

De catering werd verzorgd door Constant in Beweging
De productieleiding was in handen van Stephan Grilis van de Romeinen

Foto’s: Joep Lennarts

Reacties zijn gesloten.