In de herfstvakanties van de ‘even’ jaren (dus 2016, 2018 e.v.) richt Festival Circolo op een groene Brabantse locatie een bijzonder circusdorp in. Het decor voor de presentatie van de internationale ontwikkeling in het nieuwe circus. Circus dat zich kenmerkt zich door de integratie van traditionele circusdisciplines als jongleren en acrobatiek met dans, muziek, vormgeving en theater tot totaalvoorstellingen. Het programma omvat vele voorstellingen voor jong en oud.
Naast internationale gezelschappen biedt het festival volop ruimte voor nieuw talent in een gevarieerd programma van korte bijzondere presentaties.
De voorstellingen spelen zich af in grote en kleine circustenten waarin het publiek rond de piste zit. De artiesten zijn dichtbij. Je ziet de spieren trillen en de concentratie op het gezicht.
Festival Circolo kende met zeer succesvolle edities in 2007 en 2008 een overrompelende start. Inmiddels trekt het evenement ruim 20.000 bezoekers.
Het succes van Festival Circolo bestaat uit een artistieke hoogstaand, maar toch toegankelijk cultureel programma in een bijzondere ambiance en met verrassende catering. De verzamelde circustenten omgeven door bomen in herfstkleuren staan garant voor een sprookjesachtige ervaring.
Marc Eysink Smeets verzorgde tijdens de eerste vier edities de coördinatie van de marketing & publiciteit en nauw betrokken bij de strategische positionering van het evenement. Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling rond het festival en de fonds- en sponsorwerving. Per 1 september 2013 is hij directeur/bestuurder van de organisatie en dus eindverantwoordelijk voor de activiteiten van de stichting en het festival.

http://www.festivalcircolo.nl
Foto’s: Joep Lennarts, Jean Philipse, Ben Nienhuis, Jan Sprij

Reacties zijn gesloten.